Live Streaming,
Als niet iedereen aanwezig kan zijn.

Live meekijken op computer, tablet of smartphone.

Waarom live streaming?

Het volgen van een uitvaartdienst via het internet kan om diverse redenen worden gedaan:

Ruimtegebrek

De zaal waar de uitvaart plaatsvindt is niet groot genoeg.
Belangstellenden zullen op een uitvallocatie de dienst moeten bijwonen middels een (groot) videoscherm.

Slecht ter been

Slecht ter been zijnde personen kunnen moeilijk hun huis verlaten en willen vanaf de computer, telefoon of tablet thuis de dienst volgen.

Grote afstand

Een nabestaande woont in het buitenland en kan vanwege de grote afstand niet (op tijd) aanwezig zijn. Het volgen van de online dienst biedt uitkomst.

Deze en nog veel meer redenen zorgen ervoor dat een persoon de uitvaartdienst niet kan bijwonen. Met Live streaming van Uitvaart Mediapartners is dit verleden tijd.


Live meekijken & later terugkijken.

Het volgen van de dienst kan ‘live’ maar ook ‘on demand’ worden gedaan, waarbij de kijker zelf bepaald wanneer er gekeken wordt. Ook is het mogelijk om de opname van de dienst op USB-stick te ontvangen en op een later tijdstip terug te kijken.

Om Live streaming te kunnen uitvoeren zijn op locatie de 2 volgende punten van belang;

  • Er is een stroompunt aanwezig voor de apparatuur.
  • Een internetverbinding is niet noodzakelijk maar wel gewenst, draadloos of bedraad.

Bij het ontbreken van een internetverbinding bieden wij de uitkomst: het leveren van een 4G-verbinding. De Live stream wordt via het draadloze netwerk van een telecomprovider (hetzelfde netwerk waar de mobiele telefoon gebruik van maakt) naar een satelliet gestuurd en komt vanaf daar beschikbaar op het internet. Voorwaarde is wel dat er op locatie voldoende 4G-dekking beschikbaar is!

De camera voor Live streaming wordt op 1 vast punt geplaatst en zal vanaf daar de dienst registreren. Omdat we gebruik maken van een op afstand bedienbare camera is het mogelijk om tijdens de dienst de camera te bedienen, waardoor de live stream een stuk dynamischer wordt.

Vanuit de camera gaat het signaal naar een decoder. Vanuit daar wordt het beeld via de internetverbinding naar buiten gestuurd. Ook kan het beeld worden opgenomen en in de ruimte worden vertoond op een videoscherm. Zeker in grote zalen, waar veel belangstellenden achterin zitten, kan weergave op een groot videoscherm uitkomst bieden.

Live streaming voor uw klanten?

Wij worden graag uw mediapartner zodat wij u snel, flexibel en voordelig kunnen voorzien van onze media diensten. Bel ons voor een kennismakingsafspraak.

Bel ons op 0346 83 50 88

Aanvragen via e-mail

11 + 15 =